Amit kínálunk

Intézményünk Komárom-Esztergom megyében Bajót-Péliföldszentkereszten a Szalézi Rendház és templom szomszédságában, Esztergomtól 18 km-re, Budapesttől 55 km-re fekvő zöldövezeti település.
Dombokkal, hegyekkel övezett terület, amely kiváló klímájával, csendjével, nyugalmával alkalmas arra, hogy békés otthont nyújtson az ellátásra szoruló idős embereknek.

A Péliföld Idősek Otthona 17.000 nm nagyságú telken álló, 1200 nm-es kétszintes épület melyet szépen parkosított erdővel övezett terület vesz körül.

Az intézményben 2004 év májusától biztosítjuk gondoskodásra szoruló idősek teljes körű és emeltszintű ellátását.

A lakók elhelyezése egészségi és fizikai állapotuknak megfelelően történik. Az épület az esélyegyenlőséget figyelembe véve, akadálymentesen, lifttel ellátva épült.

Az ellátottak kényelmét egy, két és háromágyas szobák biztosítják.
Minden szobához tartozik külön-külön zuhanyzó és WC, valamint előtér, amely elkülöníti a két helységet egymástól, és előszobaként funkcionál.

A lakrészek alapterülete 20-25 m2
Minden szobában TV használata biztosított. Telefon bekötési és internet használati lehetőség, valamint nővérhívó berendezés található.

A lakrészek berendezettek, de lehetőség van arra, hogy a beköltözők saját bútoraikat, kedves használati tárgyaikat magukkal hozzák.

A földszinten alakítottuk ki a nővérszobát és az ebédlőt, valamint itt található az orvosi szoba, mely biztosítja a heti 2x2 órai orvosi rendelés megvalósítását.
Külön fürdőszoba áll rendelkezésre, mely kialakításánál a mozgásukban korlátozott lakók tisztálkodási problémáit vettük figyelembe.

Mindkét szinten megtalálhatók a közösségi társalgók, és az egyéb kényelmi szükségleteket szolgáló szobák pl. könyvtárszoba, olvasó szoba.

A kertben gondozott pázsit, pihenőpadok, szolgálják az itt élők kényelmét.

A lakók biztonságát és kényelmét folyamatos szakápolói szolgálat garantálja.

A Péliföld Idősek Otthona lakója nem lehet, aki valamilyen fertőző betegségben szenved, ön- és közveszélyes esetleg szenvedélybeteg.
A szerződés megkötésekor a leendő lakóktól orvosi igazolást kérünk, ezzel biztosítva az Otthon lakóinak védelmét.

A házirend előírásai az irányadók.